Lieke Klaver, de 400 meter-specialist van TeamNL, is hot op social media. Onze atletiek-babe miste de finale op haar afstand en met de estafettevrouwen werd ze 6e in de finale van de 4×400 meter. Maar los daarvan was de Olympische Spelen een groot succes voor Klaver. Op social media-gebied dan.

Klaver is namelijk retepopulair geworden in de rest van de wereld. Ze is de ontdekking van de Olympische Spelen, volgens vele gebruikers van het populaire medium TikTok. In heel veel verschillende filmpjes wordt Lieke Klaver genoemd. Waarom moet je de Olympische Spelen volgen? Lieke Klaver. Wie is de atlete van de Olympische Spelen? Lieke Klaver. Wat is de reden dat we moeten gaan trainen voor de volgende Spelen? Je raadt het al: Lieke Klaver.

Ze zit zelf niet op TikTok maar is wel het onderwerp van menig filmpje en wordt door TikTok-deskundigen (als je daarover kan spreken) aangestipt als meest genoemde atlete op het social mediaplatform.

Klaver zit wel op Instagram en deelt graag veel met haar volgers. En dat valt in de smaak. Voor de Spelen in Tokio had ze 275 duizend volgers (oké, oké niet slecht) en inmiddels heeft ze meer dan 461 duizend aanhangers op Instagram. Poe poe. En al die volgers kunnen genieten van kiekjes zoals de onderstaande foto’s. En Lieke, vergeet niet even een account op TikTok aan te maken. Succes gegarandeerd!