Het ging er weer fijnzinnig en poëtisch aan toe bij Vandaag Inside op maandagavond. Gast Özcan Akyol vertelde dat hij aanwezig was bij een scheidsrechtersvereniging in Deventer. Daar bleken diverse “mannetjes” Johan Derksen nog te kennen van vroeger.


“Ze zeiden dat er 2 dingen waren bij Derksen”, zo vertelde Eus. “Dat hij niet goed kon voetballen, maar hij kon wel goed neuken.” Hoe die mannen dat dan wisten vertelde de schrijver er niet bij.

“René, wat heb je liever?”, riep Derksen naar René van der Gijp. Die zei dat alle 2 ideaal zou zijn. “Maar ik was al tevreden met neuken”, aldus De Snor.

Tineke

Daarna vertelde Derksen het verhaal over ene Tineke de Jong en hem. Toen hij nog bij Go Ahead speelde, was hij verliefd op Tineke. Maar hij kreeg een aanbieding van Cambuur (in 1968, hij was toen rond de 19 jaar) en vertrok halsoverkop naar Leeuwarden.

“Dus ik moest mijn spullen pakken en weg.” Tineke kon hij niet bereiken, ze werkte. “Chic als ik ben dacht ik: krijg de t…, in Leeuwarden is ook wel wat te neuken. Huppakee, weg, nooit meer iets laten horen.”