Arsenal-middenvelder Mohamed Elneny behoort met recht tot het leger der trouwe Premier League-soldaten. De 30-jarige Egyptenaar staat al 7 jaar onder contract bij The Gunners maar werd in Londen nog nooit echt een onbetwiste basisspeler. Op Boxing Day maakte de middenvelder tegen West Ham (3-1 thuiszege) zijn opwachting zoals – helaas – zo veel profs ooit eens hebben ondergaan.


Elneny verving in de absolute extra tijd Thomas Partey. De international deed braaf wat van hem gevraagd werd en draafde tijdens het kantelen meerdere keren heen en weer over het veld. Nog voordat Elneny ook maar de kans kreeg om het leer aan te raken, besloot leidsman Michael Oliver om de wedstrijd af te fluiten.

Het fenomeen werd gefilmd en zorgde voor hilarische reacties op sociale media. “Even de wedstrijdpremie innen!”, schreef iemand. “De Egyptische Pirlo”, liet een ander achter. “West Ham had geen antwoord op Elneny”, noteerde een volgende cynische social media-gebruiker.

Extra tijd-invalbeurt

In het vorige Premier League-duel (0-2-zege bij Wolves) kende Elneny eenzelfde optreden. Hij miste een groot deel van het huidige seizoen vanwege een bovenbeenblessure. De oud-speler van onder meer FC Basel werd in het seizoen 2019/2020 verhuurd aan het Turkse Besiktas (36/1). Zijn huidige verbintenis loopt tot en met de zomer van 2023.