Bijna is het zo ver: de Grand Prix van Nederland! De 1e vrije trainingen zitten er al op, zondag wacht de race op Zandvoort. Maar tussendoor mogen we nog een knotsgekke zaterdag verwachten. Een uitleg waarom de zaterdag op Zandvoort vol spektakel zal zitten.

Omdat het voor alle coureurs een nieuw circuit is én er weinig informatie over de baan beschikbaar is, ging iedereen bij de 1e vrije trainingen de baan op. In combinatie met dat het een korte baan is, was er veel ‘verkeer’. Niet alle coureurs konden een (heel) snel rondje neerzetten, omdat er altijd wel auto’s waren waar de coureurs omheen moesten rijden.

Daar komt nog bij dat beide trainingen op vrijdag werden stilgelegd door een rode vlag. In plaats van dat de coureurs 2 keer een uur konden oefenen, konden ze ongeveer 2 keer een halfuur oefenen. Zaterdag zullen alle teams dus nog volle bak willen trainen bij VT3, die om 12 uur begint.

Drukke kwalificatie

Nét even wat extra informatie verzamelen voor de kwalificatie, die om 15 uur op het programma staat. Ook die beloofd spannend te worden. Bij Q1 moeten er 20 coureurs de baan op om een rondje neer te zetten. En dat met al dat verkeer…

De tijden bij de vrije trainingen waren ook nog wat mysterieus. Ferrari was heel snel bij VT2, maar die rondjes reden de coureurs op zachte banden. De verwachting is dus dat Mercedes en Red Bull (en McLaren misschien) sneller zullen zijn.