Max Verstappen heeft een straf gekregen voor de botsing met Lewis Hamilton, zondagmiddag bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander wilde Hamilton voorbij laten gaan, maar de Brit had niet door wat er gebeurde en knalde achterop Verstappen.

Verstappen krijgt een straf van 2 punten op zijn superlicentie en een tijdstraf van 10 seconden (die niks boeit) voor het plotselinge remmen. De Red Bull-coureur wilde Hamilton vlak voor een DRS-zone voorbij laten, waardoor hij hem daarna meteen weer kon inhalen. Dat vindt de FIA niet eerlijk.

Mogelijk krijgt Hamilton ook nog een straf.

Incident
Hamilton was richting het einde van de race sneller dan Verstappen. De Brit haalde de Nederlander in, maar Verstappen liet dat niet gebeuren en haalde Hamilton weer terug in. Dat deed de coureur van Red Bull illegaal, wat hem een straf van 5 seconden zou kunnen opleveren.

Behalve als hij Hamilton weer voorbij liet, wat hij dan ook van plan was. Verstappen remde af, maar de Mercedes-coureur leek niet door te hebben wat er gebeurde. Hij knalde vól op de achterkant van Verstappen. De Nederlander kreeg vervolgens alsnog een straf van 5 seconden van de wedstrijdleiding, voor het niet voorbij laten van Hamilton.