Max Verstappen heeft heel veel zin in dit weekend. De Formule 1-coureur maakt kans op de zege bij de Grand Prix van Emilia-Romagna én hij wil wat goedmaken na vorig jaar. Toen viel hij namelijk uit op het circuit van Imola met een klapband.

Bij de 1e race kende Verstappen een goed weekend. Op zaterdag pakte hij pole position, op zondag werd hij net aan verslagen door Lewis Hamilton. Verstappen tegen het AD: “Natuurlijk was het een positief begin. Hopelijk kunnen we daarop voortborduren, maar dat zal niet makkelijk zijn. Alles moet perfect gaan om onze voornaamste concurrent te kunnen verslaan.”

En die concurrent is Mercedes, waar Hamilton voor rijdt. Al 7 jaar winnen zij bijna alles wat er te winnen valt. “Als je strijdt met een team dat zeven keer op rij wereldkampioen is geworden, dan zal je jezelf constant moeten verbeteren. Dat was ook het geval geweest als we de race in Bahrein wel hadden gewonnen. Als team zijn we dan ook altijd op zoek naar verbetering. Dat is iets waar we voortdurend aan werken, we denken altijd vooruit.”

Revanche

Verstappen vond dat-ie vorig jaar een goede race reed op het circuit van Imola, tot die klapband. De coureur van Red Bull kan nog niet zeggen hoeveel kans hij dit weekend maakt. “Het is nu ook nog te vroeg in het seizoen om te weten hoe we zullen presteren. De wil en de motivatie om elke race te winnen zijn er absoluut, hopelijk kunnen we weer een stap zetten.”