Toto Wolff is niet van plan om Red Bull makkelijk weg te laten komen met het (vermeende) overschrijden van de budget cap vorig jaar. De teambaas van Mercedes wil nu zelfs de Grand Prix van Japan overslaan zodat hij kan lobbyen voor een maximale straf voor Red Bull.


Als hem dat lukt, kan dat rampzalige gevolgen hebben voor Red Bull en Max Verstappen. Dan kan het zomaar zijn dat het wereldkampioenschap van 2021 wordt toegewezen aan Lewis Hamilton en Mercedes.

Budget cap

Sinds vorig seizoen is er een budget cap ingevoerd in de Formule 1. Dit houdt in dat de teams nog maar een bepaald bedrag per jaar (145 miljoen euro) mogen uitgeven. Nu ging het gerucht dat Red Bull zo’n 4 à 5 miljoen euro te veel heeft uitgegeven. Wolff was er natuurlijk als de kippen bij om zijn mening hierover te delen. Het leek er tot nu toe niet op dat het Red Bull en Verstappen een hele zware straf zou opleveren, hoogstens een geldboete.

Maar nu schrijft de Engelse krant The Sun dat Wolff zelfs zo ver wil gaan in het afstraffen van het Oostenrijkse team dat hij de GP van Japan wil skippen, zodat hij bij de FIA kan lobbyen om ervoor te zorgen dat Red Bull een zo zwaar mogelijke straf krijgt. Wordt vervolgd!