Voetbal en Formule 1: het zijn 2 totaal verschillende sporten. Toch denkt Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij veel kan leren van hoe andere topteams de dingen doen die ze doen. Nou ja, topteams… Wolff bestudeerde ook Manchester United.


Het gaat niet lekker bij United. The Reds kennen een enorm slechte start van de Premier League. Er werd verloren van laagvliegers Brighton (1-2) en Brentford (0-4). De supporters schreeuwen al jaren dat de eigenaars, de Glazers, hun biezen moeten pakken. Er gaan geruchten dat er meerdere geïnteresseerden zijn om de club te kopen.

Geen ambitie?

Maar waarom kijkt Wolff dan zo graag naar United terwijl daar alles in de soep lijkt te lopen? “Ik bekijk waarom de beste teams hun successen niet langer kunnen volhouden. Er is geen enkel team binnen de Formule 1 dat 8 wereldtitels na elkaar gewonnen heeft, daar zijn vele redenen voor. De grootste factor daarin is het menselijke aspect. De mens raakt voldaan. Je bent niet meer zo scherp en hongerig na verloop van tijd. Je verliest misschien wat van die ambitie”, zegt hij in een interview met The Financial Times. Is ambitie dan wat Manchester United nodig heeft?