Martin Brundle (63) was ooit een F1-coureur, tegenwoordig interviewt hij namens Sky Sport de huidige coureurs. Dat doet hij elk raceweekend op een locatie die tot de verbeelding spreekt: op en rondom de grid en garages. Het levert mooie inkijkjes op, want daar voelen coureurs zich toch het meest in hun element.


Maar 1 coureur waarmee we de Engelsman (ooit 6e in de WK-stand) niet meer zien en horen praten, is Lewis Hamilton. Voorheen mocht Brundle wel zijn microfoon onder de mond van de Mercedes-coureur steken.

In gesprek met GQ vertelt Brundle over de situatie.

“De meesten zijn relaxt als ze met me praten”, legt hij uit. “Ze weten dat ik hun situatie ken. Ik ben ook weleens gecrasht. Ik heb het allemaal al gezien en gedaan. En ze weten dat ik niet de slimmerik probeer uit te hangen. Ik probeer ze niet neer te halen. Daardoor ontstaan leuke, luchtige gesprekjes.”

Lewis Hamilton

Mede daardoor is Brundle wat verrast dat Hamilton hem niet meer spreekt. “Soms knikt iemand met zijn hoofd, zo van nee, nu niet. Dan bieden ze later hun excuus aan. Of ze komen naar me toe in de paddock en zeggen: “Je hebt me een tijdje niet op de grid gezien. Kom nu dan maar, dan praten we even.””

“En dan zijn er sommige coureurs die nooit met me praten. Lewis Hamilton sprak vroeger veel met me, maar ineens stopte dat. Het is zoals het is.”

Toch zit Brundle er niet echt mee. “Ik val niet graag mensen lastig. Als ze niet met me willen praten, prima. Genoeg anderen willen het wel. Ik loop al 38 jaar rond in de F1. Ik voel me hier thuis. Dit is mijn territorium.”