Herinner je je nog dat wielrenner Chris Froome ooit geen geschikte fiets meer tot zijn beschikking had in de Tour. En toen maar gewoon bergop ging rennen? Op zo’n scenario hopen sommige F1-fans, nu enkele teams hun auto nog niet in Braziilë hebben gekregen. Ferrari, McLaren, Alfa Romeo en Haas wachten met smart op het arriveren van hun flink vertraagde vracht uit Mexico.

De verwachting is dat vrijdag alle teams klaar zijn voor de 1e vrije training. Maar ja, het kan natuurlijk best dat er wat pakketjes met schroeven of containers met carrosserie zoek raken. Op donderdag waren veel garageboxen nog angstvallig leeg. Zonder materiaal hadden de monteurs immers niet zoveel te doen.

Triple header

F1-fans vragen zich af hoe het opgelost moet worden als er daadwerkelijk coureurs zijn zonder auto. Zou een ander team bereid zijn om een reservemodel uit te lenen? Mag dat volgens de regels?

Onderstreept dit niet dat deze ‘triple headers’ (3 races in 3 weekenden achter elkaar) gekkenwerk zijn en te veel vergen van het personeel? Dan is er dit weekend ook nog eens extra werk te verrichten vanwege de sprintrace op zaterdag!