Bij het praatprogramma De Oranjezomer ging het zondagavond, los van de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK 2020 na het 0-2 verlies tegen Tsjechië, ook over de heerlijke overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Volgens René van der Gijp is het ‘erg jammer’ dat er geen 1 Nederlandse zender of productiemaatschappij is geweest die de uitzendrechten van de Formule 1 wilde kopen.

“Ik denk dat niemand echt een idee heeft hoe groot Max Verstappen gaat worden“, zei Van de Gijp zondagavond. “Echt, die man heeft een potentie. Dat is zo zonde dat er geen zender is die daar dan op inspeelt.” Hiermee doelde hij op het gegeven dat de rechten in 2022 niet meer bij Ziggo liggen, maar bij Nordic Entertainment Group liggen.

Onderschatte waarde Max Verstappen

“In Engeland zijn hier gewoon hele (televisie)stations voor he?”, ging Van der Gijp verder. “Daar laten ze alles zien. Dat doen ze bij Ziggo ook goed, maar die Engelsen… races van vroeger, en alles.” Volgens tafelgenoot Johan Derksen is zoiets op een gegeven ogenblik ook onhoudbaar.

De Snor is van mening dat, hoe populairder Verstappen wordt, hoe meer geïnteresseerd niet-Nederlandse partijen worden in het uitzenden van de sport. “Hoe wil een Ziggo dat financieren?”, counterde Derksen naar Gijp.