Tussen de 40 en 50 miljoen euro: da’s het bedrag dat Max Verstappen elk jaar op zijn bankrekening gestort krijgt van Red Bull. Deze week tekende de F1-wereldkampioen een nieuw contract bij het blikjesteam.


De Nederlander gaat meer verdienen dan zijn rivaal Lewis Hamilton. Maar meer geld staat natuurlijk niet gelijk aan meer snelheid.

Wel scheurt Verstappen nu met grote snelheid af op de Quote 500, het lijstje met de 500 rijkste Nederlanders van zakenblad Quote.

Quote 500

Bij de laatste editie van Quote 500 stond Max Verstappen nog niet in de lijst. Het blad schatte zijn vermogen toen in op 95 miljoen euro. En de nummer 500 van het overzicht had 110 miljoen euro in zijn matras en sok opgeslagen.

Belasting

Komend jaar zal Verstappen dus wel deel gaan uitmaken van de Quote 500. Daarbij helpt het dat hij in Monaco woont en daar zijn de belastingtarieven heel prettig, legt Quote uit.

Of Max ooit de nummer 1 van de lijst wordt is twijfelachtig. Momenteel is Charlene de Carvalho-Heineken koploper met 13,5 miljard euro.