Formule 1-coureur Max Verstappen denkt dat hij komend weekend, bij de GP van Oostenrijk, weer voor de winst kan gaan rijden. Hij won de voorbije jaren liefst 4 keer op de Red Bull Ring. Het is niet voor niets hét thuiscircuit van de renstal.


“Er liggen hier mooie herinneringen”, schreef Verstappen in een vooruitblik. “Ik hoop op het maximaal aantal punten”, vervolgde hij. “Ik verwacht dat het een goed weekend wordt voor ons team.”

Silverstone wegspoelen

De wereldkampioen wil zijn resultaat van afgelopen zondag op Silverstone snel goed maken. Hij werd 7e, nadat hij de vloer van zijn auto kapot reed en over een losliggend stuk carbon ging.

“Silverstone was zwaar”, ging Verstappen verder. “Al ben ik altijd weer enthousiast om in Oostenrijk te gaan racen. De sfeer is top en de fans zijn fantastisch.” Verstappen zal zich op het circuit in Spielberg gesteund worden door talloze supporters.

Sprinten op Spielberg

De GP van Oostenrijk is de 2e van het seizoen met een sprintrace. Hierin zijn aanstaande zaterdag, door de uiteindelijke winnaar, 8 punten te verdienen. Verstappen won in Imola de 1e sprintrace van het seizoen.

Verstappen voert nog altijd het wereldkampioenschap aan. Hij leidt met 34 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Pérez en 43 op Ferrari-rivaal Charles Leclerc.