Max Verstappen verwacht zondag een te gekke Grote Prijs van de Verenigde Staten. De 25-jarige wereldkampioen kwam in de kwalificatie van zaterdag tot P2 en was daar gematigd tevreden mee.


De zaterdag stond uiteraard in het teken van de kwalificatie, totdat het vervelende nieuws van het overlijden van Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz het paddock bereikte. Na de kwalificatie refereerde Verstappen dan ook aan zijn mentor.

Reactie Verstappen na kwalificatie GP Verenigde Staten

“Die man heeft zo veel betekend voor de sport, voor Red Bull en ook voor mij persoonlijk”, sprak een aangeslagen Verstappen. “Hij heeft mij als mens en sportman heel veel gebracht. Het was een zware dag voor heel het team, voor eenieder bij Red Bull. We hebben alles gegeven.”

Verstappen gaf aan dat hij baalde van P2. Eigenlijk reed hij een 3e tijd, maar vanwege de gridstraf van Charles Leclerc schuift hij een plekje op. “Een 1e rij-start, maar we moeten Dieter morgen maar trots maken. Of ik kan winnen? De race wordt anders, maar de kwalificatie was leuk en veelbelovend, met kleine marges. Tactieken, bandenwissels en andere omstandigheden zullen het verschil maken. Ik verwacht een goede wedstrijd.”