Max Verstappen heeft zich na de 2e vrije training voor de Grand Prix van België moeten melden bij de stewards. De wereldkampioen in de Formule 1 moest zich verantwoorden voor een mogelijke overtreding van de regels.


Nadat de training was afgelopen, maakte Verstappen net als George Russell (Mercedes) bij de uitgang van de pitstraat nog een proefstart. Juist op het moment dat hij gas gaf, kwam een Alpine-coureur voorbij rijden. Volgens de stewards leidde dat tot een gevaarlijke situatie.

Waarschuwing?

Naar verwachting komt Verstappen er met een waarschuwing van af. De coureur van Red Bull zou echter ook een gridstraf kunnen krijgen. Hij staat zondag sowieso al in de achterhoede van de startopstelling. De leider in het WK-klassement gebruikt in België zijn 4e motor van het seizoen, 1 meer dan is toegestaan.

Leclerc ook gridstraf

Ook zijn voornaamste titelrivaal Charles Leclerc krijgt een gridstraf, vanwege het wisselen van onder meer de versnellingsbak in zijn Ferrari. Esteban Ocon, Lando Norris, Valtteri Bottas en Mick Schumacher worden na de kwalificatie om soortgelijke redenen teruggezet op de startopstelling voor de race op Spa-Francorchamps.