Max Verstappen kon in Q3 voor de Grand Prix van Mexico zijn ultieme rondje niet uitvoeren zoals hij het wilde. Voor hem reden Checo Pérez en Yuki Tsunoda, en zij stuurden hun bolides van de baan af en rolden over het gras. Als reactie ging Max toen van het gas af, want hij dacht dat er een gele vlag zou komen.

De aanval van Verstappen op de beste tijd van Valtteri Bottas kon daardoor niet doorgaan. Maar de gele vlag kwam ook niet. De frustratie werd de Red Bull-coureur te machtig en dat moest naar buiten. “What a dumb idiot”, brieste hij over de boordradio, zonder dat helder was wie hij bedoelde.

Domste plek

In gesprek met Ziggo (zie hieronder) krijgt Max te horen dat Yuko aan de kant ging voor Checo. “Dat is echt de meest domme plek om dat te doen. Ik kwam daar met redelijk hoge snelheid aan. Ik dacht dat er iemand af was gegaan, ik zag veel stof omhoog komen. Dus ik ging automatisch van het gas af.”

Van Lewis Hamilton mogen dit soort uitlatingen niet meer, want er luisteren ook kinderen mee!

Horner: We zijn ge-Tsunodaad

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft expliciet Tsunoda de schuld. “We zijn ge-Tsunodaad”, zegt hij tegen Sky Sports. “Tsunoda had niet op dat deel van de baan moeten rijden.”