Max Verstappen heeft, net zoals in de 1e vrije training, wederom de snelste tijd neergezet. Hij verbeterde zijn beste tijd van VT1 met ruim een seconde. Deze keer was het wel Charles Leclerc die hem op de hielen zat. Teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez, viel nu wel helemaal naar beneden. Hij eindigde op de 11e plek, bij de 1e werd hij 4e.


Max Verstappen begon gelijk met 2 paarse sectoren op mediumbanden, hij maakte dat rondje af in 1.15.618 Hij verbeterde deze weer elke ronde in het 1e kwartier, nog steeds op de mediumband. Bottas had weer eens technische problemen, dat overkomt hem steeds vaker in de trainingen. Dit ging maar door, hij werd steeds teruggeroepen naar de pit als hij een rondje had gereden. Het stuiteren werd er ook niet minder op in de 2e vrije training. Beelden die getoond werden vanuit de helm van Sainz waren misselijkmakend.

Blikje op het circuit

Na zo’n 25 minuten was er een virtual safety car, er lag namelijk een blikje op het circuit. Een schoonmaker rende het circuit op om het blikje op te rapen, waarna hij een groot applaus kreeg van het publiek. Daarna kon iedereen weer rijden.

Verstappen weer 3 keer paars

Verstappen pakte, nadat hij zijn mediums had ingeruild voor softs, direct 4 tiende op zijn eigen beste tijd. 1.14.127 was zijn 1e ronde op de softs. Daarna kwam Charles Leclerc, hij zette zijn tijd 0.081 seconde achter Verstappen. Vooral in sector 2 kon hij stappen maken, waar de Ferrari over het algemeen beter is dan Red Bull in sector 2.

Regen

Halverwege de training begonnen de donkere wolken het circuit te naderen, maar er werd nog geen regen verwacht. Zoals ook zondag nog steeds regenvrij zou moeten zijn. Vlak voor het einde leek het nog even dreigend te worden, maar dit viel uiteindelijk allemaal mee.

Verstappen weer de snelste

Een kwartier voor het einde leek het al wel duidelijk dat niemand meer echt ging pushen richting de beste tijd. Wat wel enigszins tegenviel was de positionering van teamgenoot Pérez. Die stond namelijk op de 11e plaats. Verstappen heeft dus wel zijn taak gedaan en draait zich goed warm voor de kwalificatie van morgen.