Sergio Pérez stapte zondag in zijn auto – voor de Grand Prix van Monaco – met verschrikkelijk nieuws in zijn achterhoofd. Vroeg op de zaterdagochtend werd in Mexico een poging gedaan een Jeep van de familie te overvallen. Mét vuurwapens.

Dat gebeurde in Guadalajara, de geboortestad van de Red Bull-coureur. De daders hadden het hierbij gemunt op de auto, waarop de bodyguard van broer Antonio Pérez naar zijn wapen greep. Wat volgde was een vuurgevecht tussen overvallers en beveiligers, waarbij één van hen gewond raakte. De bodyguard werd naar het ziekenhuis gebracht en de overvallers sloegen op de vlucht, maar zijn inmiddels door de politie ingerekend.

“Hij is in goede conditie en ook mijn familie is oké. Bedankt voor het vragen”, zei de coureur zaterdag tegen diverse media waaronder Motorsport.com.

GP van Monaco

Aan de race van Pérez zou je niet zeggen dat hij dit weekend zulk nieuws heeft ontvangen. De Mexicaan reed bij de GP van Monaco naar P4, zijn beste resultaat in een Red Bull tot nu toe. Pérez bleef 78 rondes lang geconcentreerd en won door een meesterlijke strategie van het team de nodige plekken bij zijn pitstop.