Max Verstappen en Charles Leclerc vochten zondag (en tijdens de GP van Bahrein) enkele heerlijke duels uit op de baan. Na afloop waren veel kenners lyrisch over de respectvolle manier van rijden, iets wat we vorig jaar veel minder zagen bij Verstappen tegen Lewis Hamilton. Dat komt omdat er het nodige veranderd is.


In 2021 beukten Verstappen en Hamilton elkaar er regelmatig af, maar dat kan door een nieuwe regel niet meer. Coureurs aan de binnenkant van de bocht moeten genoeg ruimte laten aan iemand die aan de buitenkant rijdt.

Duidelijkheid

“Hij heeft de invoering van die regel zeker uitgelokt”, stelt coureur en Viaplay-commentator Jeroen Bleekemolen tegenover RacingNews365. “Daar was vaak discussie over. Soms vond men het wel goed en soms ook niet.” Door de nieuwe regel is er veel meer duidelijkheid, coureurs weten wat wel en niet mag.

“Nu is de regel voor iedereen gelijk en als gevolg daarvan zijn de straffen ook voor iedereen gelijk. Je ziet ook dat coureurs zich meteen beter aan die regels gaan houden”, ziet Bleekemolen. “Door strenger te zijn, en door duidelijker te zijn, zien we mooiere en vooral ook eerlijkere gevechten. Verstappen liet ‘m voorheen nog weleens naar buiten lopen, maar dat doet hij nu niet meer, omdat hij weet dat er een straf op volgt.”