Vlak voor de kwali van GP van de Verenigde Staten bereikte ons het nieuws dat mede-oprichter van het energiedrankje Red Bull, Dietrich Mateschitz op 78-jarige leeftijd overleden is. Veel mensen in Austin stonden stil bij zijn overlijden. “Het is heel verdrietig, het was een geweldige man”, noteerde nu.nl de woorden van Red Bull Racing-teambaas Chris Horner.


Horner kreeg van Mateschitz de kans om het team te leiden bij het oprichten in 2005. “Er waren maar weinig zoals hij. Als je ziet wat hij heeft bereikt en wat hij heeft gedaan voor mensen. Dat doet niemand hem na.” Hij is Dieter, zoals hij altijd genoemd werd, dankbaar voor alle kansen die hij mogelijk heeft gemaakt. Hij prees de visie van Dieter.

Reacties andere teambazen

Ferrari noemde Dieter “een man die onze sport met al zijn uitdagingen lief had.” Mercedes noemt zijn werk ongeĆ«venaard: “Hij was een van de beste en meest visionaire ondernemers ter wereld.” De baas van Formule 1, Stefano Demonicali is bedroefd: “Hij was een visionair, iemand die de sport heeft gemaakt tot wat het nu is. Ik zal hem net als de Formule 1-community zal ik hem ongelofelijk missen.”