De komende 4 races zijn cruciaal voor het wereldkampioenschap in de Formule 1, zegt Charles Leclerc. “Het is heel belangrijk om voor de zomerstop 4 goede races te rijden. Ik geloof nog steeds dat de titel mogelijk is”, aldus de coureur van Ferrari, die door uitvalbeurten en mindere klasseringen een voorsprong van 34 punten zag veranderen in een achterstand van 49 punten op Max Verstappen, de regerend wereldkampioen van Red Bull.


“De situatie waarin we verzeild zijn geraakt is niet best”, zegt Leclerc in Silverstone, waar dit weekeind de Britse grand prix wordt verreden. “De laatste 4, 5 races waren moeilijk, maar ik heb veel vertrouwen in het team. De auto was in het begin van het seizoen ontzettend snel en is nog steeds snel, maar de problemen met de betrouwbaarheid moeten we wel zo snel mogelijk oplossen. Het zal tijd kosten, maar iedereen in het team zet zich voor 100 procent in. Races winnen is het doel en uiteindelijk het kampioenschap. Het zal moeilijk worden, maar het is niet onmogelijk.”

10 van de 22

De Formule 1 is toe aan zijn 10e race van het seizoen. In totaal staan er 22 op de kalender. Verstappen won al 6 races, Leclerc staat op 2 overwinningen.