Mercedes-teambaas Toto Wolff is woedend en vol onbegrip over de slechte kwalificatie bij de GP van België van zijn coureurs. Lewis Hamilton en George Russell reden hun snelste rondje op ruim 1 seconde van Max Verstappen. Hamilton noteerde een 7e tijd, Russell een 8e tijd. En dat zint Wolff niet.


“Het kan niet zo zijn dat je 3 weken geleden van pole position start en dan bij de volgende race zo ver achterligt”, aldus de boze Wolff. “Red Bull is dit weekend duidelijk van een ander niveau. De 1e Ferrari volgt op 0,7 seconden. Ik weet niet hoe dat kan, maar het stelt in ieder geval niet gerust.”

Verstappen won de kwalificatie met een ruime voorsprong op Ferrari-rijder Carlos Sainz, die wel vanaf poleposition start vanwege een motorwissel bij de Nederlander.

‘Slechtste kwalificatie in 10 jaar’

Wolff noemt de kwalificatiesessie in België de slechtste in 10 jaar. In de laatste F1-race voor de zomerstop in Hongarije veroverde Russell nog poleposition. “Dan is dit voor ons gewoon onacceptabel”, aldus de Mercedes-baas over zijn team.

Door de diverse straffen voor andere coureurs vanwege motorwissels starten Hamilton en Russell zondag wel als 4e en 5e aan de Grote Prijs van België.