Het GP-weekend in Oostenrijk is begonnen! Vrijdag racete Max Verstappen in de kwalificatie voor de sprintrace naar poleposition. In de laatste ronde passeerde hij concurrent Charles Leclerc en bleef zo het deelnemersveld – en dus rivaal Lewis Hamilton – voor. Bij het Ziggo Sport Race Café werd uitgebreid nagepraat over het boe-geroep van Formule 1-fans.


Daar waar Verstappen bij het vorige raceweekend op circuit Silverstone aan de beurt was, kreeg Hamilton in Oostenrijk het nodige boegeroep voor de kiezen. “F1-fans zijn eigenlijk heel gemoedelijk”, aldus Renger van der Zande. “Het hoort niet, maar het valt allemaal wel mee.”

Volgens Jack Plooij kunnen de Verstappen-fans ook om andere redenen juichen. “Juichen zij omdat Hamilton uitvalt, of omdat er betere kansen voordoen voor Max?”, aldus de pitreporter. Volgens presentator Rob Kamphues was dat onzin. Ook oud-coureur Robert Doornbos vindt een beetje rivaliteit best oké.

Boe-mannen

“Deze coureurs maken er een show van en spelen ook gewoon met hun leven, dat is het mooie aan de sport”, aldus Doornbos. “Alleen is men wel te veel gefocust op Hamilton.” Nadien werden nog enkele uitspraken van Hamilton over Verstappen besproken. De Brit verweet de Nederlander vorig seizoen niet verstandig rond te rijden, waarna Verstappen de bal terugkaatste.

De Nederlander was sowieso erg tevreden met zijn polepositie tijdens de sprintrace. “Ik ben heel blij met pole, maar zaterdag en zondag worden de punten verdeeld”, zei hij na afloop.