Teambaas Christian Horner van het Formule 1-team Red Bull vindt dat Max Verstappen zich van zijn meest sportieve kant heeft laten zien in de GP van Bahrein. 3 rondes voor het einde van de race nam Verstappen met een inhaalactie de leiding over van Lewis Hamilton, maar hij overschreed daarbij wel de zogeheten ‘track limits’ in bocht 4. Zoals de regels aangeven stond de Nederlander een paar bochten later de eerste plaats weer af aan de Brit.

“Als je die instructie krijgt, dan moet je plaatsmaken”, zei Horner. “Het gaat om echt, eerlijk racen. Max deed wat hij moest doen.” Na de openingsrace van het seizoen ging het vooral over de ‘track limits’, de uiteinden van de baan. Langs het circuit van Sakhir liggen veel uitloopstroken van asfalt. Als een coureur met 4 wielen buiten de ‘track limits’ komt, kan hij daarvoor gestraft worden. De Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas deden dat gedurende de race in bocht 4 regelmatig om minder snelheid te verliezen, tot de wedstrijdleiding hen daarop attendeerde.

Plotseling

Toen Verstappen in de slotfase bij het buitenom passeren van Hamilton de ‘track limits’ overschreed, kreeg hij direct via de boordradio de opdracht om zijn plek weer af te staan om zo een tijdstraf te voorkomen. “Wij kregen tijdens de race plotseling te horen dat de track limits weer van kracht waren”, zei Mercedes-teambaas Toto Wolff. “Dat leverde ons uiteindelijk de winst in de race op.”

Liever tijdstraf

Verstappen zelf had achteraf gezien eigenlijk liever een tijdstraf geïncasseerd. “Ik word liever eerste met een penalty, dan op deze manier 2e”, meldde hij bij Ziggo Sport.