Bij het Ziggo Sport Race Café discussieerden de tafelgasten over het potentieel van Carlos Sainz. De 27-jarige coureur van Ferrari werd zondag 2e bij de GP van Canada na een fraai gevecht met winnaar Max Verstappen. Vooral Olav Mol is niet onder de indruk van de Spanjaard.


Sainz rijdt sinds 2015. 150 races in de Formule 1 verder wist hij nog nooit een GP te winnen. “Hij reed 11 keer naar het podium”, aldus Mol. “5e keer 2e. Hoe goed ben je dan?” Volgens collega Renger van der Zande is Sainz best goed, maar mist hij het vernuft om races te beslissen. Samen met Robert Doornbos is Van der Zande van mening dat Sainz nogal op zijn limiet rijdt.

“Altijd heel nerveus met zijn handjes aan het stuur, en dan die grote ogen”, aldus Doornbos. “Als je met hem meerijdt, denk je dat hij ieder moment een klapper kan maken.” Ook bespraken de heren het verschil met WK-leider Max Verstappen.

Mol over Sainz

“Sainz moet terug in z’n hok”, begon Mol de discussie. “Verstappen kan hem en anderen zelfs voor laten gaan en hij wint nog”. Volgens Van der Zande gaat dát nooit gebeuren. “Dat zijn niet in zijn DNA.” Check hieronder de Race Café-discussie over deze WK-stand: