Max Verstappen won de Grand Prix van Mexico dankzij 1 subliem moment. De Nederlander was tijdens de start alert en remde later voor bocht 1 dan Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Daarmee verraste Verstappen met name Bottas.

“Je weet: het kan hier, erlangs in bocht 1. Maar je moet het wel héél precies doen op koude banden. Maar het was noodzakelijk, cruciaal om daar voorop in te gaan. Je kan natuurlijk niet voorspellen hoe de start gaat, maar ik wist exact waar ik wilde gaan remmen”, sprak de Nederlander tegenover het AD.

“Tricky blijft het wel, want het was helemaal op de grens. Als iemand laat zou remmen aan binnenkant, zou ik zeker de baan uit zijn gegaan. Maar het ging goed.”

Bottas verrast

Polesitter Bottas was overdonderd door de actie van Verstappen. De Fin verwachtte niet dat de Nederlander zó laat zou remmen. Dat zei hij voor de camera van Ziggo Sport. “Max kreeg een slipstream van mij en hij remde heel erg laat voor bocht 1”, vertelde hij. “Ik dacht dat hij rechtdoor zou schieten, maar hij hield de auto op de baan.”