Max Verstappen moest in Texas alles op alles zetten om titelrivaal Lewis Hamilton van zich af te houden. Dat lukte en met zijn 8e overwinning van het seizoen deed hij uitstekende zaken in het wereldkampioenschap.

“Dit was zeker niet makkelijk”, begon Verstappen na de podiumceremonie aan zijn analyse bij Ziggo Sport. “Op de mediums zag het er aardig uit, maar op de harde banden hadden zij echt wel wat extra snelheid.”

Naast goed bandenmanagement van Verstappen, maakte Red Bull Racing het verschil met 2 vroege pitstops. “We waren agressief op strategie en daardoor kwamen we ervoor. Aan het einde van de stints had ik weinig banden meer over, maar gelukkig pakte het goed uit.”

Verstappen was op een zogenaamde undercut aangewezen toen hij bij de start meteen voorbijgestreefd werd door Hamilton. “Ik dacht dat ik een goede start had, maar hij was heel goed weg. Dan moet je afgeven.”

Lastig

Later in de race besloot Verstappen als leider wederom als eerste te stoppen. “Als zij naar binnen waren gekomen, zouden ze voor mij hebben gezeten. Het was een logische beslissing om op dat moment de stop te maken, alleen dan moet je het wel zien vast te houden richting het einde. Dat was wel lastig.”

Nu komen er weer twee circuits aan die Red Bull traditioneel wat beter liggen. “In Mexico en Brazilië moeten we weer voordeel zien te halen, dat worden cruciale wedstrijden voor het kampioenschap.”