Pedri heeft dit seizoen belachelijk veel gespeeld, de teller van het 18-jarige wonderkind staat op dit moment op 61 wedstrijden. Daar komt nog zeker 1 wedstrijd bij, misschien zelfs wel 2 als Spanje de finale haalt. Maar Pedri is ook nog eens opgenomen in de selectie van Spanje voor de Olympische Spelen. Gaat hij daar ook nog naartoe?

Ik houd ervan om veel te spelen”, sprak Pedri op de persconferentie daags voor het treffen met Italië. “Ik speel inderdaad veel wedstrijden, maar daar houd ik nu eenmaal van. Wat ik na wedstrijden altijd probeer te doen, is goed te eten en uit te rusten.”

Of Barcelona akkoord gaat met het plannetje om naar de Spelen te gaan, valt nog te betwijfelen.

Loopwonder

Pedri is ook dé kilometervreter van dit Europees kampioenschap. In alle wedstrijden kwam hij tot 61,5 kilometer, dat is bijna 4 kilometer meer dan de nummer 2 Tomás Soucek.

Pedri is tot over zijn oren verliefd op het spelletje. “Ik kijk heel graag naar voetbal en let altijd op de spelers die op mijn positie spelen”, aldus de middenvelder, die ook weet wat hij nog kan verbeteren. “Wat meer opstomen richting het zestienmetergebied en vaker een doelpoging wagen.”