Het was een beetje een apart gezicht tijdens de wedstrijd tussen Italië en Wales. Keeper Gianluigi Donnarumma werd in de 89e minuut naar de kant gehaald en gewisseld voor Salvatore Sirigu. Donnarumma had geen blessure en bondscoach Roberto Mancini probeerde tegenstander Wales niet te kleineren. Er zat zelfs een mooie gedachte achter.

Italië was al lang en breed door naar de volgende ronde en speelde eigenlijk alleen om groepswinst. Die leek binnen met een 1-0 voorsprong tegen het tiental van Wales, dus besloot Mancini zijn keepers te wisselen.

WK 1990

Om de reden van de wissel te achterhalen, moeten we terug naar 1990. Het WK werd destijds gehouden in Italië en Mancini was onderdeel van de ploeg die uiteindelijk 3e werd. Mancini speelde echter geen minuut en noemt dat een van de grootste teleurstellingen uit zijn voetbalcarrière.

De bondscoach wilde ervoor zorgen dat zoveel mogelijk spelers uit zijn 26-koppige selectie zouden spelen. Mancini wijzigde zijn ploeg vandaag op 8 plekken (alleen Donnarumma, Bonucci en Jorginho bleven) staan, de rest was allemaal nieuw. Gaetano Castrovilli, Francesco Acerbi en Giacomo Raspadori vielen nog in en dat betekende dat 24 van de 26 spelers al minuten hadden gemaakt op het EK.

Alleen reservedoelmannen Sirigu en Alex Meret speelden nog niet, tot de 89e minuut. Toen besloot Mancini de 34-jarige doelman nog even minuten te laten maken op het EK, wat een gebaar!