Het is pleuris bij Spanje. Bondscoach Luis Enrique heeft een schaduwselectie van 17 nieuwe spelers samengesteld voor het geval er nog meer besmettingen zijn bij zijn ploeg. Dit meldt journalist Edwin Winkels van AD.

Afgelopen week was eigenlijke aanvoerder Sergio Busquets de 1e die positief testte op corona. Dinsdag kwam daar verdediger Diego Llorente bij. Volgens het medium zouden de 2 nauwelijks contact met elkaar hebben gehad en daardoor is de angst in de strikte Spaanse bubbel enorm.

Meer mannen

Nadat Luis Enrique eerder al 6 spelers extra opriep, kwamen daar woensdag 11 spelers bij. Om verdere besmettingen te voorkomen, werden alle spelers op woensdag gevaccinneerd. Daar was eerst nog bonje over omdat niet mocht. De Spaanse voetballers wezen toen naar de olympiërs, bij wie er wel een uitzondering werd gemaakt.

Woensdag werd bekend dat de spelers alsnog een vaccin krijgen. Spanje wordt hoe dan ook niet uitgesloten van het EK. De UEFA laat de landen zelf bepalen wat zij doen en het land moet 48 uur voor het 1e duel met Zweden een spelerslijst door hebben gegeven.

Regels + corona bij Zweden

Als het land 13 spelers op kan stellen, moet er worden gespeeld. Ook tegenstander Zweden heeft tot nu toe twee positieve testen gemeld, Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg. Mocht een van beide selecties zondag niet naar Sevilla kunnen reizen vanwege nog meer besmettingen, dan kan de wedstrijd eventueel met 48 uur worden uitgesteld.