Van grote euforie was bij bondscoach Frank de Boer nog geen sprake. Hij zal van binnen juichen na alle kritiek dat hij over zich heen heeft gekregen. De spetterende 3-2-overwinning maakte veel goed. “Ik heb een vrij goed Nederlands elftal gezien, behalve die 2 tegengoals dan”, reageerde hij kalmpjes bij de NOS.

De Boer kent het principe: “Er is altijd het gevaar dat als je op voorsprong komt, je het weggeeft”, zei hij Cruijffiaans. “We werden achteloos en hadden wat moeite met een omzetting van Oekraïne. Dit zijn goede leermomenten, het had duur kunnen aflopen.”

Publiek

De bondscoach werd wel heel vrolijk van het publiek. “Mooi om te zien dat er zoveel juichende fans waren. Dat geeft energie.”

En die fans zullen er donderdag ook weer zijn als het Nederlands elftal tegen Oostenrijk speelt. “We willen 90 minuten domineren en dat moeten we nog gaan doen. Het is altijd lekker om met een overwinning te beginnen. De eerste stap is gezet op weg naar de volgende fase. We krijgen niets cadeau en moeten er weer staan tegen Oostenrijk.”