België of Frankrijk, en heel misschien Engeland. Dat zijn toch wel dé favorieten voor de Europese titel. In het Russische Sint-Petersburg liet België in de eerste groepswedstrijd direct zien waarom. Op een avond die in het teken stond van het drama met Christian Eriksen speelden de Belgen met Rusland: 3-0.

Eriksen stortte neer op het veld in de wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Het gaat naar omstandigheden goed met de 29-jarige middenvelder.

Romelu Lukaku stond op bij het ontbreken van sterspeler Kevin De Bruyne. De spits van Inter, en ploeggenoot van Eriksen, scoorde al na 10 minuten en liet daarmee ook zien dat hij topscorer van het EK wil worden. Bij het juichen greep hij de camera deed hij een hartje en sprak hij lieve woorden in voor Eriksen.

Russen zijn niets meer

Verdediger Thomas Meunier zorgde vervolgens nog voor rust voor de beslissing door de 2-0 te maken. In de 2de helft leek het erop dat België wat gas terugnam. Dat kon ook, want Rusland werd nooit echt gevaarlijk. De Russen zijn geen schim meer van het elftal dat in 2018 nog de kwartfinale op het WK in eigen land haalde.

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, maar niet voordat Lukaku nog even er 1tje bij prikte. Zijn 62ste interlandgoal en hij is nu ook de topscorer van dit EK.