Richard Veenstra is momenteel de revelatie van het WDF WK Darts: woensdag verpletterde hij het hoogste gemiddelde-record dat op naam van Van Barneveld stond. Vrijdagavond zorgde hij voor een sensationeel einde door met een 10-darter de wedstrijd te winnen. Richard lijkt rijp voor de PDC…


De Nederlander wordt momenteel als favoriet genoemd om het WK van de WDF te winnen, in de halve finale moet hij het opnemen tegen Neill Duff. Woensdag moest Veenstra opdraven tegen de 15-jarige Luke Littler, hij won met 3-0.

In die wedstrijd gooide de Overijsselse darter maar liefst een gemiddelde van bijna 105! Dat is het hoogste Lakeside-gemiddelde ooit: 104,91. Hiermee verplettert hij het record van Nederlander Raymond van Barneveld dat stond op 103,83.

10-darter in kwartfinale
Vrijdagavond speelde hij in de kwartfinale tegen zuiderbuur Brian Raman. In de laatste set stond het 2-2 en kon Veenstra het dus afmaken. Dit deed hij op schitterende wijze: met een 10-darter. De 9e pijl eindigde net boven de dubbel 12, anders was het in 9 pijlen gelukt.

De halve finale is zaterdagavond om 20:00 uur.

Tijd voor de PDC, Richard?