Danny Noppert heeft ook het coronavirus. De Nederlandse darter laat aan Sportnieuws.nl weten dat hij vlak voor zijn vlucht naar Nederland positief getest is. “Ik heb geen klachten gelukkig.”

Noppert moet nu in het hotel blijven en wachten totdat hij weer negatief test om alsnog later terug te kunnen vliegen naar Nederland.

“Ik heb helaas slecht nieuws na mijn teleurstellende uitschakeling op het WK darts”, schrijft de darter op zijn instagramkanaal. “Vlak voor mijn vlucht naar huis ben ik positief getest op covid-19. Dit is een grote schok voor mij. Voor de wedstrijd tegen Ryan Searle was ik nog negatief getest.”

Eerder waren de Nederlanders Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort ook positief getest op corona. Van Gerwen en Van der Voort moesten daarom gedwongen het WK verlaten. Barney had al verloren. Van Van Gerwen en Van der Voort is bekend dat ze samen Kerstmis hebben gevierd. Noppert en Van Barneveld waren daar niet bij.

Chisnall eerste niet-Nederlander die positief test

Woensdag testte ook nog de Engelsman Dave Chisnall positief. Hij moest zich daardoor ook terugtrekken van het WK.

Martijn Kleermaker is de enige Nederlander nog op het WK. Hij doet er alles aan om weg te blijven van het coronavirus en leeft in volledige afzondering. ‘The Dutch Giant’ speelt als alles goed gaat donderdag de 8e finale tegen James Wade.