Vincent van der Voort ging woensdagavond vrij kansloos onderuit in de 2e ronde van de World Grand Prix. De Nederlander verloor van een landgenoot, Danny Noppert was met 3-0 te sterk. Voor Van der Voort werd het een vrij irritante avond, mede doordat de pijlen van Noppert zo raar deden.

“Het leek wel alsof zijn pijlen salto’s maakten en alsnog erin vlogen. Ik ga al een tijdje mee, maar dit is ongelooflijk. Ik weet wel: Nederlanders onderling en we mogen er weinig van zeggen… Naja, hij speelde gewoon goed”, brieste hij tegenover RTLZ.

Reactie Noppert

Zijn tegenstander was zich van geen kwaad bewust. “Ik gooi altijd zo en het werkt. Het komt misschien een beetje door mijn flights die zo bewegen. Die van mij gaan een beetje met een pisboogje”, counterde Noppert de kritiek.

Blij was hij wel met de zege: “Ik startte heel nerveus, een beetje trillerig, maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter ik erin kwam. De finishes redden me. De bullseye die ik uitgooi, dat geeft je vertrouwen. Vincent was ook niet in zijn beste doen. Ik ben hier enorm blij mee, lekker van genieten en doorgaan.”

In de volgende ronde (donderdag) wacht Ian White.

© – Lawrence Lustig/PDC