Michael van Gerwen is zijn Premier League of Darts-seizoen begonnen met een gelijkspel. In Milton Keynes moest de Nederlander vechten voor een puntje, want Dimitri Van den Bergh maakte het ‘m knap lastig. Van Gerwen stond met 5-6 achter, maar maakte alsnog gelijk.

Van den Bergh kende geen angst. Hij moest dan wel de 1e leg afstaan aan Van Gerwen, maar daarna liet hij even zien hoe goed hij kan darten. Bij een 1-1 stand ramde hij een 164-finish uit in de leg van de Nederlander.

Grote klasse
Van Gerwen leek niet onder de indruk. Hij gooide na het kunststukje van Van den Bergh een grote mannen finish. Met de Belg op 62 gooide Van Gerwen 81 uit. Vervolgens was het breaks wisselen. Eerst snoepte Van den Bergh een leg af bij Van Gerwen, die vervolgens hetzelfde deed: 3-3.

De wedstrijd verliep vervolgens zoals in de openingsfase. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en dus was een gelijkspel de terechte uitkomst. Van Gerwen gooide nog wel een mooie finish om er 6-6 van te maken. De Nederlander ramde 101 uit.