Michael van Gerwen was tevreden na zijn gewonnen WK-kwartfinale (5-0) tegen Chris Dobey. De 33-jarige Brabander treft Dimitri Van den Bergh in de halve finale. Nederland – België dus, de andere semi is Engeland tegen Duitsland: Michael Smith tegen Gabriel Clemens. Van Gerwen keek ernaar uit.


“Dimitri is geen lastige loting, eerder een goede”, zei Van Gerwen na afloop bij Viaplay over de Belg. “Hij heeft het de voorbije jaren goed gedaan, maar ik ga hem pijn doen en dat weet hij ook.” De meervoudig kampioen was vol vertrouwen na zijn overwinning. De 1 jaar jongere Dobey kreeg geen enkele kans.

MvG verslaat Dobey

“Hij bezweek onder mijn druk, 100 procent”, ging Van Gerwen verder. “Vooral mijn scores gingen lekker. Ik wist dat ik hem continu pijn deed. Dat is ook hetgeen dat ik moest laten zien in dit stadia van het toernooi. Bij 3-0 wist ik wel dat het binnen was, daarna was de scherpte er bij mij wel vanaf maar hij (Dobey) kon toch geen potten meer breken.”

Wel had Van Gerwen een andere wedstrijd verwacht. Misschien ook iets meer van zijn Engelse opponent. “Dat is ook wat je ertegenover zet. 5-0 winnen is leuk, maar ik heb er nog niks mee.” Ook ging Van Gerwen in op collega Gerwyn Price. De Welshman werd verrast door Clemens (5-1) maar zorgde vooral voor ophef door constant overhoop te liggen met de aanwezige bezoekers.

Van Gerwen over headphone Price

Men in Alexandra Palace had het gemunt op Price. Nadat de darter met een koptelefoon aan de oche verscheen, was het figuurlijke hek van de dam. Dat zag Van Gerwen ook. “Bizar, zoiets zou ik niet doen als ik hem was. Verder wil ik er weinig woorden over vuil maken. Hij (Price) heeft gewoon iets om zich heen gecreëerd, dan kan je dit beter negeren. Reageren maakt alles erger. Price is te goed om zich gek te laten maken.”

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo’n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!