Vincent van der Voort was om meerdere redenen blij dat hij donderdagavond van Cameron Menzies won (3-0) in de 2e ronde van het PDC WK darts. De 32-jarige Schot praatte de oren van Van der Voorts hoofd af, zei de 47-jarige Nederlander naderhand bij Viaplay.


“Het is een heel aardige, maar rare jongen”, aldus Van der Voort. “Hij bedoelde het allemaal goed, maar hij was zó veel aan het praten. Al in de ingooiruimte he? Hij bleef maar aan de gang en ik gaf een paar keer aan dat hij moest stoppen, maar hij luisterde niet.”

Knuffelbeer Vincent

Van der Voort dacht even dat hij gek werd. “Op een gegeven moment zei ik tegen Graham (Fairhurst, toernooidirecteur) van: ‘je moet er nu wat aan doen, want hij gaat anders echt languit hoor!’ En toen gebeurde dat ook, maar eenmaal op het podium ging hij (Menzies) weer verder.”

Ook nadat de zege binnen was, wilde de Schot maar wat graag met de ‘Grote vriendelijke Reus’ knuffelen. “Dat zei hij ook. ‘Ik wil je heel graag knuffelen’, en toen zei ik maar van ‘ja, maar ik héél graag niet’. Hij bleef maar aan de gang, hij hoorde me ook niet.”