Michael van Gerwen kwam direct na de verloren finale tegen Michael Smith (4-7) gelijk voor de camera van Viaplay. MvG had het moeilijk met zijn nederlaag, maar stond keurig Arjan van der Giessen te woord. Van Gerwen gaf vooral zichzelf de schuld van de nederlaag.


“We zaten er in het begin van de wedstrijd allebei super goed in, we gooiden fantastisch. Ik heb mijn kansen wel gehad, maar als je die niet pakt tegen Michael Smith in deze vorm dan heb je een probleem”, analyseerde Van Gerwen. “Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen en niemand anders”, zei hij – zoals gebruikelijk na een nederlaag.

Zoeken

Van Gerwen begon net als Smith geweldig, maar kon dat tempo niet bijbenen. “Op het laatst krijg ik moeite en dan is het zoeken… ik wilde graag aanhaken en dat lukte steeds maar niet. En dat is eigenlijk het gevolg van die missers in de beginfase”, benadrukte hij.

“Hoe goed hij ook gooide, ik heb mijn eigen kansen gehad”, herinnerde hij zich. Toch keek hij toch enigszins positief terug op het WK. “Ik heb een fantastisch toernooi gespeeld, alleen in de finale heb ik mezelf tekort gedaan. Dat is hoe het is. Ik ben er echt héél ziek van. Maar deze moet ik op mijn kin nemen.”

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo’n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!