Danny Noppert, wat een BAAS! De Nederlander begon als underdog aan de finale van de UK Open tegen Michael Smith, maar hij hield zijn tegenstander de hele wedstrijd in de tang. Noppert won uiteindelijk zijn allereerste majortitel door Smith met 11-9 te verslaan.


Noppert kwam met veel pijn en moeite in de finale. Na een succesvolle UK Open haperde de motor in de halve finale tegen William O’Connor. Uiteindelijk werd er nipt gewonnen. In de finale begon Noppert ook stroef, maar gelukkig hield hij de schade beperkt bij de eerste pauze: 2-3 voor Smith.

Laag tempo

Smith kwam niet in zijn spel omdat Noppert geen haast maakte. De Nederlander gooide zijn eigen tempo en daar had Smith zichtbaar moeite mee. Noppert knokte zich in de partij en bij de tweede pauze stond het gelijk: 5-5.

Wil Smith wel een major winnen?

Noppert deed lekker z’n ding in de finale en bij Smith nam de frustratie toe. Nadat Noppert zichzelf naar een 7-6-voorsprong brak, kwam de stoom haast uit de oren van Smith. Smith repareerde de boel snel en kwam terug naar 7-7. Nadat Bully Boy op een fijn moment een 97-finish in het bord prikte kwam er een hoop emotie los. De Engelsman ging met een 8-7-voorsprong de laatste pauze in.

Het niveau kelderde met de leg, de spanning steeg. Een vervelende fluiter in de zaal bracht beide heren nog meer aan het wankelen. Dus kropen we richting het einde met een 9-9-stand.

Uiteindelijk kwam er een allesbeslissende leg nadat Smith een matchdart miste. Ook dat nog. Wat een spanning. Daarin was het triples tellen. Noppert gooide op een heerlijk moment zijn 5e 180 en nam daarmee het initiatief over in de allesbeslissende leg. Met zijn allereerste wedstrijdpijl was het gelijk gedaan, NOPPERT WINT! Daardoor blijft Smith bij opkomsten nog even ‘the winner of the Shanghai Darts Masters’ en niet ‘the winner of the UK Open’.