Raymond van Barneveld heeft het coronavirus onder de lede. De topdarter maakt op social media bekend dat hij positief getest is op COVID-19. “Tijdens de wedstrijd had ik geen symptomen, maar na de wedstrijd werd het allemaal snel erger.”

“Ik bedenk me nu dat ik last had van kortademigheid en dat ik koorts aan het ontwikkelen was”, zegt de aangeslagen Barney. Hij verloor van Rob Cross en reageerde daarna nergens meer op. Eerder op kerstavond kwam hij wel met een eerste reactie. “Het was emotioneel, maar ik heb nog genoeg motivatie om door te gaan.”

Excuus

En nu heeft hij dus ook een beetje een excuus voor zijn nederlaag. Hij ging nog wel vlammend van start, maar daarna kwam natuurlijk het coronavirus opzetten. “Ik heb op dit moment last van koorts en ik ben uitgeput.”

Zodra hij positief testte heeft hij direct contact opgenomen met de PDC. “Ik heb met de bond gesproken over de situatie en ook met Rob Cross. Ik heb ook met mijn manager Ben de Kok contact gehad en hij adviseerde mij om direct naar mijn hotelkamer te gaan en geen interviews te geven.”

In Londen in quarantaine

Dat was volgens Barney dus de reden dat hij niet direct reageerde en geen interviews gaf na zijn nederlaag. “De komende dagen blijf ik ook in Londen en zal ik in quarantaine gaan. Stay safe.”