Darter John Imrie (1966) deed afgelopen week mee aan de Britse Q-School. Hij bleef steken in de 1e fase. De man die dart namens de eilandengroep Faeröer baalt natuurlijk, maar zijn leven ziet er nu gelukkig beter uit dan een tijd geleden. Hij was 7 maanden dakloos.


Hij is geboren op de Faeröer en verhuisde als jochie naar Schotland. “Mijn vader was een Schotse visser. We woonden in Fife, daarna in een vissersdorpje. Mijn moeder speelde darts.”

Dakloos

“Ik reisde Schotland af voor de sport. Toen mijn relatie uit ging raakte ik dakloos. Ik kon nergens terecht. Ik had geen geld om iemand te bellen, mobieltjes waren er toen nog niet. Ik had een tas en een stapel kranten om me warm te houden op straat. Gelukkig zijn er mensen die hun broodje hamburger niet opeten en weggooien. Zo kon ik eten vinden in de vuilnisbakken. Ik dronk uit waterplassen op straat.”

“Ik werd steeds eenzamer en voelde me steeds hopelozer. Ik liep maar rond, op zoek naar geld dat mensen hadden laten vallen. Ik heb nooit gebedeld of drugs genomen. Dat zag ik wel veel om me heen.”

Danny Cunningham

Uiteindelijk duurde het 7 maanden voordat hij weer een dak boven zijn hoofd had. De droom om profdarter te worden gaf hem hoop. Hij kreeg hulp van een koppel dat hij amper kende. Ze namen hem in huis. Later kreeg hij ook hulp van de Schotse darter Danny Cunningham. En toen hij neerstreek in de Engelse plaats Devon kwam hij in een team terecht met Ryan Searle.

Lees het hele verhaal van Imrie hier op Dartsplanet!