Gerwyn Price was opgelucht na de 4-0-overwinning op Raymond van Barneveld in de 3e ronde van het WK darts. Hij had wat slippertjes maar daar deed Barney niks mee. “Vroeger had hij dat zeker gedaan”, zei Price voor de camera. Voor die camera kwam Raymond van Barneveld trouwens niet. Hij ging na afloop direct naar zijn hotel toe, schrijft het AD.


In aanloop naar deze wedstrijd ging het even over iets anders: een koptelefoon voor Price. De Welshman had aangegeven dat hij wellicht met een koptelefoon op zou spelen, uiteindelijk deed hij dat niet. “Als Barney beter in de pot had gezeten en het publiek zich tegen mij had gekeerd, dan had ik het waarschijnlijk nog wel gedaan. Dat was nu niet nodig.” Van Barneveld zat namelijk niet lekker in de wedstrijd.

Kansjes

Van Barneveld begon best sterk, maar vooral Price was gestoord aan het finishen. Ondanks een paar slippertjes, kwam hij er mee weg. “Ik had drie, vier slippertjes in de partij. Vroeger zou Raymond daar ongetwijfeld van geprofiteerd hebben, nu lukte dat niet.” Price hield de Nederlander daarna volledig onder druk en kwam daar niet meer onderuit.

Price reageerde nog op de uitlatingen van Barney over dat hij nog nooit had verloren van Price op tv: “Met die praatjes is het nu wel klaar”, lachte de Welshman.

Weglopen

Het weglopen van Van Barneveld is vrij opvallend. Jacques van Nieuwlaat zei laatst in de podcast met Sportnieuws.nl dat als Viaplay met iemand wil praten, die darter dan van de PDC een zwaarwegend verzoek krijgt om dat te deon. De speler mag van woede wel even afkoelen, maar echt weigeren wordt niet gewaardeerd.

Van Barneveld is dus volgens het AD direct naar het hotel gegaan, dat kan wellicht nog een staartje krijgen.