Gerwyn Price heeft de Welsh Clash gewonnen! In de kwartfinale van de Grand Slam of Darts won hij met 16-12 van Jonny Clayton. In de halve finale, aanstaande zondag, neemt Price het op tegen James Wade.

De darter die als eerste 16 legs pakte, won de wedstrijd. Na elke 5 legs hielden de Welshmen een kleine pauze. Voor de eerste pauze knalde Price vรณl over Clayton heen: 4-1. Clayton liet zich niet kennen en kwam terug in de wedstrijd: 6-4.

Clayton maakte er 6-6 van, en dat terwijl hij met 6-2 achterstond. Dan Dawson haalde meteen een maand oude statistiek uit de kast: in Amsterdam stond Clayton met 7-2 achter tegen Price, maar draaide hij het om en won hij alsnog!

Dat liet Price – voorlopig in ieder geval – niet gebeuren: hij gooide een 110-finish uit. Hij liet zijn spierballen zijn aan het fluitende publiek: 7-6. Met een stand van 8-7 gingen de landgenoten weer de pauze in.

Price liep weer ietsje uit na de volgende pauze: 11-9. Toch bleef Clayton altijd in de buurt, maximaal 2 legs van zijn tegenstander verwijderd. Zo stond het na 25 legs 13-12! Maar daarna was het ook klaar voor Clayton: Price liep uit en won uiteindelijk met 16-12.