Peter Wright heeft voor de allereerste keer in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen. Snakebite versloeg in een spannende finale Ryan Searle: 11-10. Met zijn tegenstander op dubbel-12 gooide Wright zichzelf naar de overwinning.

Het werd een iets langer karwei voor Wright, die het eigenlijk in het eerste gedeelte van de wedstrijd had kunnen beslissen. De Schot was echter niet echt lekker bezig op de dubbels en dus hield hij Searle in leven.

Breaks wisselen

Tot 5-5 ging het gelijk op en toen sloeg Searle voor het eerst toe op de beurt van Wright. Helaas profiteerde hij er niet van, want Wright brak hem gelijk terug en snelde zelfs naar een 8-6-voorsprong. Maar weer was het Wright die zijn tegenstander in leven hield. Searle knokte zich terug tot 8-8 toen zijn tegenstander een dubbel miste.

Daarna nam Wright weer een beetje afstand en kwam hij op een 10-8-voorsprong. Hij kreeg de kans om de klus te klaren, alleen hij gooide zichzelf dood toen hij op 129 stond. Searle mazzelde dus en vocht zich wederom terug in de wedstrijd. Het kwam uiteindelijk tot een allesbeslissende leg waarin Wright net ietsje beter was.