Peter Wright is de winnaar geworden van de 1e speelavond van de Premier League of Darts. Het vernieuwde concept, met een knock-outsysteem, leverde de wereldkampioen op als eindwinnaar. ‘Snakebite’ liet even zien waarom hij wereldkampioen is geworden. Hij versloeg Jonny Clayton in de finale met 6-1.


De Schot gooide 121 uit voor de overwinning. Drie wedstrijdjes op rij won Wright en dus mag hij 10.000 pond op zijn rekening verwachten. In de kwartfinale versloeg hij Michael Smith (6-3). Een reprise van de WK-finale, met weer dezelfde winnaar. In een Schotse finale was het wel spannend. Gary Anderson kwam van kansloze achterstand terug tot 5-5, maar Wright won nog.

Wright walst over titelverdediger heen

In de finale was het eenzijdig. Wright walste over zijn tegenstander heen met hoge scores en snelle finishes. Niet eenvoudig want Clayton is toch de titelverdediger van de Premier League. Dat was wel de oude Premier League. We zijn benieuwd wat de nieuwe versie kan opleveren.

Voor Michael van Gerwen veranderde niet veel. Hij begon net zo slecht als zijn hele Premier League-seizoen vorig jaar. Hij verloor in de kwartfinale van Anderson en kon alleen zichzelf wat verwijten, of niet ‘Mighty Mike’? 😉