Stephen Bunting heeft een plekje in de kwartfinale van het WK 2023 bij elkaar gegooid. In Londen versloeg hij Luke Humphries met 4-1.


Bunting heeft als bijnaam The Bullet en hij jakkerde als een kogel door de eerste sets heen. De man uit St Helens won met 1-3 en 0-3, met een gemiddelde van comfortabel boven de 100. Cool Hand Luke had inderdaad nog geen warme handjes.

Set 3

Humphries, dit jaar de beste speler bij de 13 Euro Tour-toernooien, richtte zich op in het 3e bedrijf. Een break in de 4e leg (met een 14-darter) was genoeg om op 2-1 in sets te komen.

Vervolgens waren de mannen lekker aan het knokken met en tegen elkaar. In de slotleg van set 4 liet Humphries het echter afweten. The Bullet stond niet onder druk en greep in 16 pijltjes zijn eigen leg; 1-3 in sets dus.

Set 5

In wat de slotset bleek te zijn had Bunting in elke leg een voorsprong te pakken. Humphries stond er gelaten bij en kreeg een 0-3 in legs om de oren. Bunting gaat naar de laatste 8 via een fraaie 1-4-zege.

Hij speelt in het nieuwe jaar tegen Michael Smith.

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo’n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!