Michael van Gerwen heeft de Austrian Darts Open gewonnen. Het 4e Euro Tour-toernooi eindigde in een Nederlands finaleduel. In Graz was het ‘Mighty Mike’ tegen ‘The Freeze’, oftewel Van Gerwen tegen Danny Noppert. De beste Nederlandse darter was in de eindstrijd sterker dan zijn partner straks bij de World Cup: 8-5.


Het ging tot 5-5 gelijk op. Van Gerwen had licht het initiatief en pakte ook een break en een 3-0-voorsprong. Noppert liet zich niet uit de weg slaan en trok de stand weer gelijk. Na de 10e leg was het over voor de Friese darter. Noppert had een geweldig weekend met ruime zeges op grote spelers, maar kon het niet afmaken. Zonde, want het was zijn 1e Euro Tour-finale.

The Green Machine slaat toe

Van Gerwen sloeg toe toen Noppert minder ging gooien vanaf 5-5 en gooide zijn 1e matchdart raak, ondanks dat Noppert de druk er nog vol op had gezet door daarvoor 180 te gooien en een dubbel over te houden.

Nederlanders doen het goed in Graz

Conclusie van Euro Tour 4 in Graz is wel dat de Nederlandse dartsequipe in vorm is. Dirk van Duijvenbode bijvoorbeeld haalde ook de kwartfinale, en verloor daarin van Van Gerwen. Ook andere Nederlandse darters deden het goed in Oostenrijk.

4 keer eindzege, 2 verliespartijen

Van Gerwen was in 2019 ook de vorige winnaar van de Austrian Darts Open. In 2020 en 2021 ging het toernooi in Graz niet door wegens de coronapandemie. In 2013 en 2017 was The Green Machine eveneens de beste in Oostenrijk. Sterker nog, in totaal heeft Van Gerwen slechts 2 keer verloren bij het Euro Tour-toernooi.

Van Gerwen bij Sportnieuws.nl
Van Gerwen liet donderdagavond na de Premier League-avond in Dublin nog weten dat hij graag direct naar Oostenrijk was gevlogen. Hij moest nu via Amsterdam reizen. Het maakte hem allemaal niet uit voor zijn vorm! Check de video hieronder.