Nathan Aspinall is woensdag door het oog van de naald gekropen op het WK darts. In zijn eerste wedstrijd in Ally Pally kreeg hij 4 matchdarts van Scott Waites om zn oren, maar hij overleefde ze allemaal. Daardoor staat niet Scotty Too Hotty, maar gewoon Aspinall in de volgende ronde.

Na de eerste 2 sets stond Waites op 107 gemiddeld en een finishpercentage van 86 procent. Aspinall, met 95 gemiddeld, gooide ook niet slecht maar was gewoon niet opgewassen tegen het klinische finishen en scoren van Waites.

104-finish draait de wedstrijd

The Asp pakte na al dat geweld van zijn landgenoot wel gewoon zijn eigen 3e set. Met een belangrijke 104-finish in de daaropvolgende leg van Waites gooide Aspinall de druk flink hoog op bij de ex-BDO’er.

Beslissende set
Die kon niet met die druk omgaan, want hij kreeg pijlen om Aspinall te breaken naar 2-2 in set 4, maar miste 3 pijlen om 20 uit te gooien. Aspinall stapte in en pakte die 4e set, waardoor een laatste set de beslissing moest brengen.

150-finish

En die begon fantastisch. Waites gooide zo goed dat hij in de leg van Aspinall meteen op 48 stond te wachten. Maar The Asp mocht 150 proberen en deed dat gewoon met triple 19-triple 19-dubbel 18. Wat een finish! Waites reageerde moeizaam door de 1-1 in die set te pakken.

Schitterende 125-finish Waites
Maar wat nou moeizaam?! Door geklungel van Aspinall aan het einde van leg 3, mocht Waites aanleggen voor een 125-finish. Hij deed het klassiek: bullseye, single-bull en nog een keer bullseye. Dus zat hij ineens op pole position om de wedstrijd uit te gooien. Hij miste 4 matchdarts, waardoor Aspinall weer instapte.

Aspinall mocht de allerlaatste leg begonnen en deed dat met 140. Waites was helemaal kapot van zijn missers en verloor die laatste leg uiteindelijk dik. Wat zonde, hij was zo dicht bij een stunt!

Vincent van der Voort

Aspinall is de volgende tegenstander van Vincent van der Voort. De Nederlander is 1 van de 5 landgenoten die we na kerst terugzien.