Michael van Gerwen (1) is door naar de kwartfinales van het WK darts. De Nederlandse darter versloeg in de 8ste finales Joe Cullen (16) uit Engeland. Het moest echt van heel ver komen, want Van Gerwen kwam terug van een 3-1 achterstand in sets en overleefde zelfs 2 matchdarts.

Cullen stond echt goed te gooien en pakte zelfs de eerste set. Maar dat was wel een set waarover nog veel gepraat zou worden. Scheidsrechter Russ Bray gaf namelijk een verkeerd getal door aan Cullen, waardoor hij op een andere finish uitkwam dan hij wilde.

1-3 in sets
Van Gerwen behield zijn eigen set (1-1) en dat deed Cullen vervolgens ook weer: 1-2. Het leek pas echt spannend te gaan worden toen Cullen in de 4de set ook nog eens Van Gerwen brak. Daardoor werd het 1-3 in sets.

Matchdart Cullen

Het was genieten met de ene na de andere 180. Het niveau was echt hoog. Van Gerwen kwam terug tot 2-3. In die 6de set miste Joe Cullen zelfs een MATCHDART op bullseye. Van Gerwen kroop door het oog van de naald en maakte er 3-3 van.

Beslissende set

Joe Cullen mocht deze beslissende 7de set beginnen. Een voordeel dus. Hij pakte meteen de voorsprong (1-0) en gooide de druk bij Van Gerwen neer. Na de 1-1 werd het ook nog 2-1 voor Cullen. De Engelsman was nog 1 leg verwijderd van de volgende ronde. Cullen kreeg zelfs NOG een matchdart, maar miste weer. Daardoor kwam er een allesbeslissende laatste leg (2-2), die Cullen mocht beginnen. Maar op dat moment stond Van Gerwen op. Hij liet zien waarom HIJ de nummer 1 van de wereld is en won de wedstrijd: 4-3.